Премиерът Бойко Борисов посрещна премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев

...
Премиерът Бойко Борисов посрещна премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев
Коментари Харесай

Борисов с втори отрицателен тест, Зоран Заев пристигна в София |

Премиерът Бойко Борисов посрещна министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев в резиденция Бояна. 

Отрицателен съм за COVID-19. Това сподели втори следващ тест. В сходство със заповедите на здравните управляващи мога да посрещна премиера на Република Северна Македония Зоран Заев и да проведем Срещата на върха по Берлинския развой, разгласи преди посрещането Борисов. 

Преди него информация за здравословното му положение издаде външният министър Екатерина Захариева по Българска национална телевизия, до момента в който разясняваше визитата на Заев и необявеното му до през днешния ден идване в София.  

Борисов и Заев са домакини на Срещата на върха по Берлинския развой посредством видеоконферентна връзка. 



Днешната среща няма нищо общо с разширението на Европейски Съюз. Да, тя приготвя страните от Западни Балкани, само че не е среща, на която ще се разисква преговорна мярка или да се взема решение по нея, посочи Захариева. Тя добави, че визитата на Заев е било планувано във връзка със взаимното председателство на София и Скопие. 

Срещата на водачите от Берлинския развой е заключителното събитие в календара на тазгодишното Съвместно домакинство на Република България и на Република Северна Македония на Берлинския развой, оповестиха от Министерски съвет. Срещата на върха в София е седмата на високо ниво от основаването на формата през 2014 година до момента, само че в същото време е първа по рода си. В историята на Берлинския развой за пръв път има взаимно домакинство сред страна член на Европейския съюз и страна от Западните Балкани, акцентират от Министерски съвет. 

Берлинският развой за Западните Балкани е политико-дипломатическа самодейност, стартирана персонално от канцлера на Германия Ангела Меркел през август 2014 година Участници в процеса са страните от Западните Балкани – Албания, Сърбия, Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, и Косово, както и страните – Германия, Австрия, Франция, Италия, Хърватия, Словения, Англия, Полша, Гърция и България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР